Loading...
O’Pazzo United2021-05-27T21:06:17+00:00
O’PAZZO UNITED!
Ons à la carte restaurant – pizzeria – wijnbar verenigd op één menu!
English

Om de gevolgen van deze overdonderende pandemie te overleven, hebben we besloten om de concepten van onze wijnbar, pizzeria en à la carte te verenigen tot één concept. We gaan verder met één sterk restaurant O’Pazzo en hopelijk met gelukkigere gasten. Kiezen hoeft dus niet meer, want je krijgt alle drie de O’Pazzo ervaringen op één tafel, verzameld op één mooi menu!

Onze filosofie

We merken allemaal hoe snel de wereld om ons heen verandert, of we het nu willen of niet! We realiseren ons dat we moeten blijven ontwikkelen om bij de tijd te blijven, in plaats van onze ogen te sluiten voor wat voor ons staat. Daarom denken wij dat O’Pazzo ook zijn deel moet bijdragen in dit proces van constante veranderingen, hopelijk ten goede! Uiteindelijk begint al het moois met een enkele beslissing vanuit onszelf als individuen.

Wat is anders?

Je hebt misschien gemerkt dat sommige producten zijn verdwenen van ons menu, zoals zalm, ansjovis, tonijn, kalfsvlees, lam en rund. In plaats daarvan zijn we op zoek gegaan naar duurzamere en nog gezondere ingrediënten! 

Te beginnen met onze nieuwe vis: de roodbaars op ons menu is lijn gevangen, wat onnodige bijvangst én overbevissing van bedreigde diersoorten voorkomt. Ook is de sneeuwkrab uit Alaska nieuw op ons menu. Hier mag slechts 12 weken per jaar op gevist worden, zodat er genoeg tijd is voor de voortplanting. Onze eend en kip halen wij bij Treuren, waar zij voldoende leefruimte krijgen, een evenwichtig en plantaardig dieet en vooral géén antibiotica. Onze verschillende soorten ham komen van Rovagnati, een duurzame boerderij in het noorden van Italië, en zijn vrij van kleurstoffen en smaakversterkers. Ten slotte hebben we ook ons aanbod in vegan alternatieven voor vis, kaas en vlees uitgebreid! 

Als je interesse hebt in hoe we beter voor onze planeet kunnen zorgen door het veranderen van onze eetgewoontes, raden we je een aantal documentaires aan:

A Life on Our Planet
Cowspiracy
Seaspiracy
O’PAZZO UNITED!
Our à la carte restaurant – pizzeria – wine bar – united on a single menu!

To be able to survive the consequences of this mind blowing pandemic, we have decided to unite the concepts of our wine bar, pizzeria and à la carte. This way we’re moving forward with one strong restaurant O’Pazzo and hopefully happier guests. So no need to choose anymore, because you get all 3 O’Pazzo experiences at one table! All united under one beautiful menu ☺

Our philosophy

We all notice how rapidly the world is changing around us, whether we want it or not! We’re aware that it’s important to evolve along with all these changes. That’s why we think that O’Pazzo also has to do its best to make a difference, hopefully for better! After all, every beautiful thing starts within ourselves as individuals.

What’s different?

You might have noticed that some products have disappeared from our menu, such as salmon, tuna, veal, lamb and beef. Instead, we’ve been looking for healthier and more sustainable ingredients to work with!

To start with the fish that we serve: the redfish you find on our menu is all line-caught, which means there’s little to no by-catch and prevents overfishing of endangered species. The snow crab comes from Alaska and can only be caught during 12 weeks per year, in order to give it a proper chance to reproduce. Our duck and chicken come from Treuren, where they had plenty of living space, a balanced (plant-based) diet and no antibiotics. Our ham sorts come from Ruliano, an environmentally friendly farm in northern Italy, and are free of dyes and flavour enhancers. We also enriched our offer of vegan alternatives to fish, cheese and meat! 

If you’re interested in how we can take better care of our planet by simply changing our eating habits, we suggest you to check out the documentaries below:

A Life on Our Planet
Cowspiracy
Seaspiracy